Misnotin tarinaVuonna 2007 yrittäjä muutti nykyiseen osoitteeseen ja halusi omakotitalon takapihalle sopivan grillin. Selvittelyn tuloksena ulkomaalaisvalmisteinen laite, kutsuttakoon häntä Kätliniksi, saatiin monen mutkan kautta tilattua ja toimitettua. Kätlin oli saapuessaan melko rampa. Katos oli ainoa lisävaruste. Nurkissa oli tolpat, joissa on totuttu sokkatappisäätö. Päivänä eräänä grillattiin takapihalla, kun virkavalta ajoi puistoalueella, selkeänä tarkoituksena selvittää missä palaa. Kerrostaloja on takapihamme näkösuunnassa. Mitään ihmeellisempiä sattumuksia tästä ei koitunut.

 

 

kuva-karihanne "MISNOT pihagrillin kehitys on lähtenyt omasta tarpeestani suunnitella takapihagrilli tulilla istumiseen ja ruuan laittoon. Tulilla istuminen hyvässä seurassa onkin lempipuuhaani. MISNOT tuotteet suunnitellaan ja testataan toimestani huolella. Valinnat materiaaleihin ja mitoitukseen teen laatu edellä."   Kari Hanne, yrittäjä

 

Kuitenkin yhdistettynä tulevaan ympärivuotiseen käyttöön tuli ajatus parantaa laitetta tuulensuojalevyillä, jotka suunnittelin ja tilasin ruostumattomasta teräksestä. Toimivat varsin hyvin, lämpö suuntautuu tulistelijoita kohti ja rauha säilyy naapurustossa. Samassa yhteydessä ominaisuuksia parannettiin siirrettävällä ja kääntyvällä ritilätasolla. Aika hyvä Kätlin olikin tämän jälkeen. 10 vuotta hauskoja hetkiä, mutta sittenpä hän alkoi rupsahtaa. Ohuet levynvahvuudet ja yleinen tekemisen laatu pistivät miettimään, että saisi grillin paremminkin suuuniteltua ja toteutettua. Olen tehnyt konesuunnittelua ja tuotekehitystä yli 20 vuotta päätyökseni. Lähtökohtana on myös ollut, että toiminnalliset osat ovat yleisesti saatavia ja laajalti käytössä. esim. tuotteen HTT3 valurauta-arinat, korkeudensäädön toteutus ja 67x40 grilliritilät. Näitä ei tarvitse MISNOTin kautta varaosiksi tilata.

Vuoden 2017 alusta ajatuksissa olleet ideat materialisoituivat 5 kappaleen protosetiksi, joita varsin antaumuksella testattiin. Omaa kappaletta koitin ihan huolella särkeä. Olipa kesälomalla jopa testisessio, joka alkoi klo 19 illalla ja loppui klo 9 aamulla, todella hardcore tulilla. Jopa ruokaakin laitettiin, ei kuitenkaan suuresti.

grillausta

Testin tuloksena maalaus tehdään jatkossa parhaalla menetelmällä, eli suomalaisen toimittajan kuumankestojauhemaalauksella. Kuvan grilliin nähden kattoa suurensin ja käänsin etureunan särmän toisin päin, kokemuspohjaisesti sateen suojaus toimii nyt hyvin. Ruuveina käytetään M10 kuusioruuveja ja niitä on vain kahta pituutta. Laite on helppo koota ja mitoitukseltaan ruuvit ovat järeitä. Lisäksi ruuvit ovat joko ruostumatonta terästä tai deltamustattuja eli osat ovat oikeasti ulkokäyttöön tarkoitettuja. Myyntihinnaltaan Suomessa valmistettava ja laatuosista koostuva MISNOT ei ole halvin vaihtoehto vaan kestävän kehityksen mukainen perintögrilli. 

 

"MISNOT pihagrillin kehitys on lähtenyt omasta tarpeestani suunnitella takapihagrilli tulilla istumiseen ja ruuan laittoon. Tulilla istuminen hyvässä seurassa onkin lempipuuhaani. MISNOT tuotteet suunnitellaan ja testataan toimestani huolella. Valinnat materiaaleihin ja mitoitukseen teen laatu edellä."

 

Kari Hanne, yrittäjä