Misnotin tarina

Vuonna 2007 yrittäjä halusi omakotitalon takapihalle sopivan grillin. Virossa valmistettu Stoveman oli meille sopivin tuote,koska emme halunneet kotakeittiön muotoista. Grilli sai nimekseen Kätlin ja oli alkuperäisenä melko rampa, katos ainoa lisävaruste ja nurkissa tolpat, joissa oli totuttu sokkatappisäätö.

Tulistelemme ympäri vuoden ja halusimme tuulensuojalevyt, jotka suunnittelin ja tilasin ruostumattomasta teräksestä. Samassa yhteydessä ominaisuuksia parannettiin siirrettävällä ja kääntyvällä ritilätasolla. Aika hyvä Kätlin olikin tämän jälkeen. 10 vuotta hauskoja hetkiä, mutta sittenpä hän alkoi rupsahtaa. Ohuet levynvahvuudet ja yleinen tekemisen laatu pistivät miettimään, että grillin saisi paremminkin toteutettua.

Olen tehnyt konesuunnittelua ja tuotekehitystä päätyökseni vuodesta 1994,siispä toimeen. Lähtökohtana on myös ollut, että toiminnalliset osat ovat yleisesti saatavia ja vankkoja käytössä, esim. tuotteen HTT3 valurauta-arinat, korkeudensäädön toteutus ja 67x40 grilliritilä. Tuotteen itse piirretyt osat ovat normaalista aina kokoluokkaa vahvempia.

Vuoden 2017 alusta ajatuksissa olleet ideat materialisoituivat 5 kappaleen protosetiksi, joita varsin antaumuksella testattiin. Olipa kesälomalla jopa testisessio, joka alkoi klo 19 illalla ja loppui klo 9 aamulla, todella hardcore tulilla. Jopa ruokaakin laitettiin, ei kuitenkaan suuresti.

Yritystoimitamme olennainen osa on grilliesittelyt, koska kunnon grilli pitää nähdä käytössä - siis tulilla. Tapahtumia olemme tehneet yli 60 ja grillimme on ollut lainassa teekkareiden vappuradiossa, toukokuussa 2019 grilli oli tulilla 21 päivää- ei yhtäjaksoisesti kun välillä kävimme messuilemassa.

Tapahtumissa grilli on helposti 8 tuntia tulilla ja näin ollen käyttögrilliimme on kertynyt satoja tunteja. Vieläkään emme tiedä mikä grillistä menee rikki!

Misnot on vastaisku kiinangrilleille. Hankit tämän kerran, koska toista et tarvitse. Grilli myydään lähtökohtaisesti kasattuna, koska itse kasaan sen vaikka silmät ummessa ja inhoan heikkotasoisia kasaamisohjeita ja asiakkaalle ulkoistettua työtä. Grillin hinnassa ostat siis palvelua ja pääset heti tulille.

Myyntihinnaltaan Suomessa valmistettava ja laatuosista koostuva MISNOT ei ole halvin vaihtoehto vaan kestävän kehityksen mukainen perintögrilli.

Muitakin tuotteita kaupastamme löytyy, mm. kuvassa tiilisen tulisijan tilalle tarkoitettu Misnot Diileri ja XXL-kokoinen avogrilli, jonka tulisijan levyt ovat 16 mm terästä ja painoa n. 175 kg. Tällainen on käytössä Hauhon Härkälinnassa. Kotikonttorissa ja omissa tiloissamme käytämme Misnot sivuhyllyjä varastointiin,tämäkin oli pakko toteuttaa kun vastaavaa tuotetta ei ole vieläkään markkinoilla.

Luottaessamme meihin voit vaikkapa nojautua tulien äärellä kottikärryyn ja todeta että huoh tätä maailman menoa. Grilli on maailmassa kriisivapaa paikka

Kari Hanne, yrittäjä