Turvallisuusohje linkit :

  Metsäpalovaroituksen aikaan grillaaminen on mahdollista,koska: -Misnot on jalkojen varassa korkealla maapohjasta, jonne tuli ei voi päästä leviämään. -Järeytensä vuoksi grilli ei kaadu tuulessa. -Tuulensuojalevyt ja katos toimivat turvavarusteina kipinöinnille. -Suosittelemme grilliin kipinöimättömiä puulajeja, esim. koivuklapeja. -Varaudu alkusammutukseen ja muista: Sytyttäjä vastaa - aina!

  Grillin käyttöohjeita

  Grillaukseen tarvitset suojakäsineet, esim. nahkahanskat, koska puugrillissä on aina kuumia osia. Grillaustason korkeuden säädössä löysää lukitsinta sopivasti. Kannata ja siirrä grillaustasoa samanaikaisesti haluttuun korkeuteen. Sen jälkeen kiristä lukitsin jälleen.

  Grillin kuumimmat osat löytyvät katon- ja takasuojalevyn keskikohdalta, ne ovat pidemmässä tulistelussa polttavan kuumia. Suositeltavin poltettava on 33 cm:n kuiva koivuklapu hyvän lämpöarvon ja kipinöimättömyyden vuoksi. Myös Bioklapi puupuriste toimii hyvin. Sytytysnesteenä vahva suositus on rypsi- ja rapsiöljypohjaiset sytytysnesteet turvallisuutensa vuoksi.

  Järkevä käyttö edistää grillin pitkää ikää, liekkien korkeus ei saisi nousta yli sisäkorkeuden puolivälin.Tulet ovat kuitenkin tulisijan pohjalla olevien HTT3 valurauta-arinoiden päällä jotka ovat yleisesti saatavia ja halpoja vaihto-osia. Maalausmenetelmä kestää nimellisesti 600 asteen lämpötilan. Maalin irtoaminen valurauta-arinoista on normaali ominaisuus.

  Tuhkien säännöllinen poisto on suositeltavaa. Ulkona on mahdollista että tuuli kääntää sadetta niin paljon että sitä päätyy tuhka-astiaan. Tuhkan vesiliuos on emäksistä, syövyttävää tuhkalipeää. Tuhkien poisto tapahtuu helpoiten irroittamalla arinat ja harjaamalla kahta puolta tuhkat astiaansa.

  Asennuspaikka

  Katosgrilli on puugrillaamiseen ja ruuanlaittoon tarkoitettu tuote, jonka muotoilussa on ajateltu myös kaupunkimaisempaa ympäristöä. Sijoituspaikka on valittava siten, että savunpoisto tilasta järjestyy ilman savupiippua. Eli piha tai puoliavoin tila.

  Grillin oma katos ja tuulensuojalevyt ohjaavat savun pääsääntöisesti laitteen takareunan aukosta taivaalle. Pihagrillin ajatellussa käyttökohteessa korvausilman saanti ei ole ongelma. Sijoituspaikkavaatimuksena on 100 cm vapaata tilaa ylöspäin ja 50 cm sivuille

  Avogrillissä erityishuomio on kiinnitettävä riittävään korvausilman saantiin ja savukaasujen poisvientiin. MISNOT ei tällä hetkellä myy savupiipustoa kota- tai muuhun sisätilaan sijoitukseen. Grillin voi sijoittaa esim. korvausgrilliksi kotaan tai omaan grillauspisteeseeen huomioimalla paloturvallisuusmääräykset. Savupiipun vaatimassa asennuksessa ne ovat samat kuin luukuttomalle tulisijalle (takalle).