Mitä teemme ?

Emme osallistu romun tuottamiseen maailmaan ja kestävän kehityksen -periaatteen mukainen teräsgrilli kestää sukupolvelta toiselle. Jokainen myytävä tuotteemme on yrittäjän tuotekehittämä ja olen varma, että ratkaisut ovat toimivia ja käyttövarmoja. Lukuisat käyttötunnit ja positiivinen asiakaspalaute vahvistaa tämän. Monipuolisuus käytössä on ollut lähtökohtana ja erottaa tuotteen tee-se-itse ratkaisuista. Grillien elinkaari on pitkä ja hinnaltamme olemme vertailukelpoisia kotimaisiin vastaaviin tuotteisiin verrattuna. Välikäsiä ei ole lisäämässä kustannuksia, jolloin grilleissämme on pystytty käyttämään vahvempia ja laadukkaampia materiaaleja.

Grillin hankinta asiakkaalle

Olemme suomalainen verkkokauppa ja meiltä ostaminen on turvallista. Katso hakukoneella ja totea, että Misnotista ei löydy poikkipuolista sanaa. Toimitan grillin kasattuna ja käyttövalmiina pihaasi sopimuksen mukaisesti. Verkkokaupassa ei ole osamaksutapoja - ei ole kummankaan etu tehdä Klarna maksusopimusta yli varojen :"Oho ostinpas grillin". Grilli myydään laskulla tilisiirtona tai Debit pankkikortilla toimittaessa. 

Misnotin tarina

Vuonna 2007 yrittäjä halusi omakotitalon takapihalle sopivan grillin. Virossa valmistettu Stoveman oli meille sopivin tuote,koska emme halunneet kotakeittiön muotoista. Grilli sai nimekseen Kätlin ja oli alkuperäisenä melko rampa. Neljän tolpan varassa ollut katos oli ainoa lisävaruste.

Tulistelemme ympäri vuoden ja halusimme tuulensuojalevyt, jotka suunnittelin ja tilasin ruostumattomasta teräksestä. Samassa yhteydessä ominaisuuksia parannettiin siirrettävällä ja kääntyvällä ritilätasolla. Aika hyvä Kätlin olikin tämän jälkeen. 10 vuotta hauskoja hetkiä, mutta sittenpä hän alkoi rupsahtaa. Ohuet levynvahvuudet ja yleinen tekemisen laatu pistivät miettimään, että grillin saisi paremminkin toteutettua ja vahvemmin tehtynä grilli kestäisi kymmeniä vuosia aktiivikäyttöä.

Olen tehnyt konesuunnittelua ja tuotekehitystä päätyökseni vuodesta 1994, siispä toimeen. Yhtenä lähtökohtana oli käyttää yleisesti saatavia ja vankkoja valmisosia. Grillin HTT3 valurauta-arinat, korkeudensäädön toteutus ja 67x40 grilliritilä ovat vaihto-osia. Tuotteen itse piirretyt osat ovat normaalista aina kokoluokkaa vahvempia.

Grillin suunnittelussa halusin, että siihen käy yleisesti saatavilla olevat tarvikkeet (linkki)

Vuoden 2017 alusta ajatuksissa olleet ideat päätyivät 5 kappaleen protosetiksi, joita varsin antaumuksella testattiin. Olipa kesälomalla jopa testisessio, joka alkoi klo 19 illalla ja loppui klo 9 aamulla, todella hardcore tulilla. Jopa ruokaakin laitettiin, ei kuitenkaan suuresti.

Yrityksen perustin lokakuussa 2017 ja talvikuukausina tein pieniä muutoksia protogrilliin nähden, esim. kattolevyn lippa käännettiin vesikouruksi ja kattoa suurennettiin. Vuonna 2020 vahvensimme päätytason (käy vanhempiin) ja lisäsimme 2 loimulaudan paikkaa. Siitä asti tuote on ollut ennallaan. Varaosat saat aina kauttamme, tosin eipä niillä ole kysyntää ollut. Vahvaksi kun on tuote tehty

 

Toimintaamme

Yritystoimintamme olennainen osa on (oli) grilliesittelyt, koska kunnon grilli pitää nähdä käytössä - siis tulilla. Tapahtumia olemme tehneet yli 60 ja grillimme on ollut lainassa teekkareiden vappuradiossa, toukokuussa 2019 grilli oli tulilla 21 päivää sisältäen Wappuradion käytön ja pihamessut Lahdessa.

Tapahtumissa grilli on helposti 8 tuntia tulilla ja näin ollen käyttögrilliimme on kertynyt satoja tunteja. Vieläkään emme tiedä mikä grillistä menisi rikki!

Misnot on vastaisku kiinangrilleille. Hankit tämän kerran, koska toista et tarvitse. Grilli myydään valmiiksi kasattuna, koska itse kasaan sen vaikka silmät ummessa ja inhoan heikkotasoisia kasaamisohjeita ja asiakkaalle ulkoistettua työtä. Grillin hinnassa ostat siis palvelua ja pääset heti tulille.

 

Tulevaisuus

Vuonna 2024 kansan ostovoiman hiipuminen yhdisttettynä ostohintojen huimaan nousuun kasvattaa kuilua kaukoidän tuotteisiin verrattuna. Toisekseen vuosi tulee olemaan murrosvuosi sosiaalisen median kautta tapahtuvassa markkinoinnissa.

Myyntihinnaltaan Suomessa valmistettava ja laatuosista koostuva MISNOT ei ole halvin vaihtoehto vaan kestävän kehityksen mukainen perintögrilli.

Muitakin tuotteita kaupastamme löytyy, mm. kuvassa tiilisen tulisijan tilalle tarkoitettu Misnot Diileri ja XXL-kokoinen avogrilli, jonka tulisijan levyt ovat 16 mm terästä ja painoa n. 175 kg. Tällainen on käytössä Hauhon Härkälinnassa. Kotikonttorissa ja omissa tiloissamme käytämme Misnot sivuhyllyjä varastointiin,tämäkin oli pakko toteuttaa kun vastaavaa tuotetta ei ole vieläkään markkinoilla.

Luottaessamme meihin voit vaikkapa nojautua tulien äärellä kottikärryyn ja todeta että huoh tätä maailman menoa. Grilli on maailmassa kriisivapaa paikka

27.joulukuuta 2023 - Kari Hanne, yrittäjä